Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pulpit :C

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam taki problem, bo wiecznie mam tzw. burdel na pulpicie :) Cały czas mam zapełniony, jak coś pousuwam to po chwili to zapełnię :D Macie jakieś dobre sposoby na zrobienie sobie ładu na pulpicie? Ten temat to nie troll, może to napisałem jak jakiś niedojda (że pytam się o takie coś na forum..) no ale z tym pulpitem sobie nie radze.. Wszystko mi jest tam potrzebne, żebym miał i sobie uruchomił. Dodatkowo mój zjebany laptop często odmawia posłuszeństwa i foldery potrafią się nie otworzyć.. Nie wspominając o instalacji czegoś.. A co mam ogólnie na pulpicie: foldery, archiwa (chodzi o .zip itp.), programy, skrypty, muzyka, projekty bitów, pliki tekstowe, obrazki (jpg, bmp itp.), skróty i to wszystko porozrzucane po całym pulpicie o.O

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Widok > Odznaczasz "Pokaż ikony pulpitu" :)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

zrób sobie foldery na np. gry, muzykę zdj. itd. na pulpicie zostaw sobie tylko programy typu gg, skype, ts i jakąś przeglądarkę i masz czysto ;)

Opublikowano

Zrobiłem sobie na razie parę folderów np. "Programy i gry", "Różne" itp. (W sumie jest ich 4). Na pierwszy rzut powkładałem te rzeczy i wydaje się dobrze. W międzyczasie poukładam sobie to profesjonalnie, bo np. rzeczy od gry wrzuciłem do folderu "Różne" a myślę żeby zrobić folder, w nim foldery z nazwami gier i tam by wszystko było :D Troche roboty będzie, ale warto. Teraz z pełnego pulpitu zrobiło się 8 ikonek + 2 gadżety pulpitu. Wydaje się ładnie, dodałem grafikę na te foldery. Jeszcze chciałbym zobaczyć inne możliwości, wybrać która będzie najlepsza. Bo na razie najlepszą dla mnie są te foldery, ale może istnieje lepsza możliwość?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Polecam program/widzet Fences. Za jego pomocą możesz sobie pogrupować ikony na pulpicie w takie 'katalogi/foldery' przez co jest łatwiej coś posegregować.

Ps. Ten program ma jeszcze coś takiego że możesz podwójnym kliknieciem na pulpit na chwile "wygasic" wszystkie ikony itp. zostaje tylko tapeta i dolny pasek windowsa.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Wejdź w dysk, np. w "C" i utwórz sobie foldery: Gry, Muzyka, Grafika, Filmy, Pobrane, Pozostałe.

Opublikowano

Zrób sobie 1 wielki folder i wsadź tam wszystkie pliki - Czysty pulpit ;)

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

@UP: Walne wszystko i setki rzeczy w jednym folderze o.O Już jakoś to poukładałem, być może sprawdzi się.

Mam jeszcze pytanie: Mam Windows 8 i na pasku zadań chcę sobie walnąć Mój Komputer, ale.. nie da się.. Trochę sobie to ogarnąłem i wyszło, że potrzebuje exe, bo skrótu coś nie łapie. Wie może jak to zrobić?

Dało rade, wystarczy skorzystać z kreatora nowego skrótu, w lokalizacji wpisać "explorer shell:MyComputerFolder" i już :D

Opublikowano

Zrób po prostu kilka folderów i tam trzymaj swoje plik np jeden folder "Gry" drugi "Zdjęcia" trzeci "Inne Rzeczy" i gdy będziesz potrzebował po prostu wchodzisz w jakiś folder szybko i sprawnie a na dodatek masz czysto na pulpicie.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Zrób sobie 1 folder i tam wrzucaj wszystkie śmieci. Na pulpicie będzie ładnie, dopiero po otworzeniu folderu będziesz miał jak chciał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...